Palestina

 In mei 2004 nam ik deel aan het project 'Music for Music', georganiseerd door de organisatie Project Hope. Music-for-Music bestond uit workshops voor kinderen in schooltjes en buurthuizen in o.m. de Balata- en Askar-vluchtelingenkampen in Nablus, in het dorpje Jayyous en in Hebron. Deelnemers waren studenten en oud-studenten van het Conservatorium van Amsterdam.
De onwaarschijnlijke bende die het Israëlische leger inmiddels gemaakt heeft van Nablus, de ordinaire roof van Palestijns land onder het mom van het 'veiligheids-hek', de onverhuld fascistische manier waarop het Israëlische leger bij checkpoints omgaat met Palestijnse burgers, de moordpartijen door Israël op mensen van het Palestijnse verzet en op talloze andere Palestijnen die 'per vergissing' sneuvelen, de stelselmatige vernieling van Palestijnse gebouwen en Palestijns cultuurgoed: het Music-for-Music project kon daar niets aan veranderen. Maar het bracht muziek de vluchtelingenkampen in!

Bekijk veel meer van mijn Palestijnse foto's door op één van deze te klikken!

 
Saleh-abu-Baraq
in het Balata vluchtelingenkamp in Nablus.

 
Music-for-Music - Workshop
in Portugese House in Nablus-City

 
in het Balata Vluchtelingen kamp in Nablus
Informeer Uzelf!

 Project Hope  www.projecthope.ps
Palestijns / internationale organisatie die met behulp van vrijwilligers onderwijs en allerlei projecten op touw zet voor kinderen in de vluchtelingenkampen in Nablus en elders in Palestina. Vrede is niet het eindpunt van de weg van geweld. Talrijke kinderen wordt via Project Hope getoond dat het gevoel van vreugde en vrede bereikt kan worden zonder invloed van welke regeringsbesluiten dan ook.

 Stichting Kifaia  www.xs4all.nl/~kifaia
Stichting Kifaia is een organisatie van Nederlandse vrijwilligers die gehandicapten in de Gazastrook, voornamelijk kinderen en jongeren, praktisch steunt. Gewerkt wordt met beroepskrachten en vrijwilligers in de Gazastrook. Over het werk van deze stichting leest U alles in 'Habibi habibi', het aangrijpende boek van Anja Meulenbelt (Eerste-Kamerlid voor de Socialistische Partij in Nederland).

 Gush Shalom  www.gush-shalom.org
De heldere denkers van Gush Shalom (Israëlisch Vredes Blok) bepleiten eenvoudige rechtvaardigheid. Gush Shalom werd opgericht door Uri Avneri en anderen in 1993, volgend op een protestactie tegen het al te rechtse, repressieve beleid van de toenmalige regering Rabin (Arbeidspartij). Het onafhankelijke Gush Shalom vindt onder meer dat Israël zich uit alle Palestijnse gebieden (de grens van vóór 1967) dient terug te trekken, dat Oost-Jerusalem de hoofdstad van Palestina is, dat de Palestijnse vluchtelingen recht hebben op terugkeer naar Israël of naar keuze compensatie. Op de website zijn tal van documenten en artikelen te vinden die op antwoord geven op vragen die in Israël niet zo vaak beantwoord worden.

 Stichting Stop de Bezetting  www.stopdebezetting.nl
Stichting Stop de Bezetting, onder voorzitterschap van Gretta Duisenberg, biedt informatie over de Palestijns-Israëlische kwestie, houdt handtekeningenacties, houdt het beleid van de Nederlandse regering en de Europese Unie onder de loep, schudt mensen wakker.

 Electronische Intifada  www.electronicIntifada.net
De Electronische Intifada publiceert nieuws, commentaren, analyses en aanverwant materiaal over het Israëlisch-Palestijns conflict vanuit een Palestijns perspectief.


< terug naar routeplanner GB